Van levendula színű fúga?

2010.01.12. 23:21

Már magam sem hiszem, de elkezdtünk burkolni! A fürdőszoba falburkolatát, miután beépítettük a zuhanytálcát és leszigeteltük egy kent szigeteléssel a falakat a zuhany körül. A királyi többes úgy értendő, hogy Péter (a burkoló) csinálta én meg a részletekkel maceráltam. Sosem vagyok elnéző, de most kifejezetten kekec... három csempét leszedettem, mert a fúgák nem voltak egy vonalban... na ettől nem lesz gyorsabb, de akkor is.

Nagyon egyszerű fehér csempéhez vettem két doboz levendulaszínűt: 10x40-es és 20x20-as méretben. Ez a halvány szín adta a változatosságot az egyébként roppant egyszerű térben. Levendula-színű fúgázó anyagot nem találtunk, így fehérrel töltöttük ki a hézagokat. Utolsó pillanatban lemondtam a tükörfűtést, pedig az elektromos csatlakozást már kiépítettük. A nyolcvan centis falon fúrt 10 cm átmérőjű szellőzőcső, még a ventillátor beszerelése előtt is úgy "húz", hogy a tükörfűtés, ha nem is felesleges, de nélkülözhető lett. Viszont, nagyon óvatosan kell bánjak a pénzemmel - a maximalizmusom elé kell tegyem a realizmusomat. A kialakított elektromos pontot arra fogom használni, hogy a falra, a rejtett világítás végébe felszerelünk még két konnektort a hajszárítónak és a hajvalasónak, így azokat majd úgy tudom használni, hogy nem kell kihúznom a konnektorból, hanem a helyiségen kívül ki-és bekapcsolom őket.

A zuhanyozót csak egy függöny fogja lehatárolni, méghozzá nem a szokásos nylon zuhanyozófüggöny, hanem keresek egy levendula-színű muszlint, amit impregnáló anyagba fogok mártani - csak már ott tartanék!

A társasházzal kapcsolatos teendőim annyira lefoglaltak az elmúlt két hétben, hogy a lakásommal alig foglalkoztam. A burkoló lassan befejezi a galériák alatti részeket is, a festő pedig leglettelte a központi tér felületeit - főként a gipszkarton felületetek kezelése igényelt szakszerű munkát. Innen, a festést már magam végzem, mert a még megmaradt pénzem az asztalos-munkákra kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://sipucim.blog.hu/api/trackback/id/tr151668110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása